Hei, og velkommen til disse sidene der du finner alt av informasjon om katten – kanskje verdens mest populære husdyr! Huskatten tilhører en slekt av ville rovdyr, kattedyr som blant andre løve og tiger, men har altså blitt tam, og har integrert seg på beste vis blant menneskene.

Her på disse sidene vil du finne mye nytt og interessant stoff om katter. Visste du forresten at katter trolig startet som art i ørkenen, og at dette er årsaken til at de aldri plages av varmen – og at urinen deres lukter så ille? Eller at katter har flere ryggvirvler enn menneskene, og ekstra organer inne i øynene, og at dette er med på å forklare deres utrolige overlevelsesevne – deres såkalte ni liv?

Katter, og selvfølgelig særlig kattunger, elsker å leke. Dette er noe av grunnen til at mennesker, og da særlig barn, er så glade i katter. Leken var opprinnelig en viktig måte å forberede seg på jakten på. Kattunger er egentlig med på å lære seg å forfølge, fange, og drepe byttedyr når de leker. Leken er med på å ta vekk kattungens frykt for stressende jaktsituasjoner. Dette er årsaken til at katter er så glade i å leke med gjenstander som minner om byttedyr, og at de leker mer når de er sultne. Vær imidlertid forsiktig med å leke med tråd med katter, da de i verste fall kan dø hvis de får tråden i seg. Man bør heller ikke bruke de populære laserlekene, fordi det skal lite til før de skader synet til katten.