3 grunner til at katter er det perfekte kjæledyret for bønder

De fleste ønsker seg kjæledyr, men vet ikke helt hva som egentlig passer de best. Er du bonde, så vil en katt elske å bo på gården din. Bønder vil som regel både jobbe og bo på sine egne bondegårder. De har store utearealer der dyr og mennesker kan boltre seg. I tillegg til de vanlige bruksdyrene, er katten et veldig vanlig innslag på de fleste bondegårder. I tillegg til at katten er et kjæledyr, så sørger den også for å ta små skadedyr, som rotter og mus. Det er vel en veldig god grunn til at katten er et perfekt kjæledyr for bonden!

shutterstock_151255625Katter er barnevennlige dyr som elsker besøk

Det er viktig å la barna bli kjent med dyrene på en bondegård. Levende gårdsbruk er blitt populært rundt om i landet. Der har de kuer, hester, kaniner, sauer, hunder og selvfølgelig katter. Katter er individualistiske dyr og liker seg godt på bondegård hvor de fritt kan reke rundt, og fange mus og rotter. De er som oss mennesker, og har forskjellige gemytter. Noen er søte og kjælne og andre er sky og tilbaketrukne. På åpne gårdsbruk kan en lære og bli kjent med dyrene. Det er en populær aktivitet for familier, skoler og barnehager. Har du lyst å lese om bondegårdsferie, så finner du mye om det på onkelsgaard.no.

Bonden er kattens tjener

Hovedårsaken til at katter er et perfekt kjæledyr for bønder er at de er allsidige og vennlige dyr. De passer naturlig inn på bondegårder, og elsker muligheten til å ferdes som de vil. Plass har de nok av, og et stort jaktmarked for mus og rotter. De er selvstendige og klarer seg selv, men de kan også vise stor glede og entusiasme når de stryker seg inntil deg og ønsker kos. De passer på levende bondegårder, hvor en får besøk av skoler og barnehager. Katter finnes stort sett på alle bondegårder, der bonden har blitt kattens lydige tjener!